>

April 06, 2015

REVIEW #1 De'Xandra Perfume inspired by Dior Addict 2





Assalamualaikum dan salam akim mewangi bloggers dan silent readers !


Ini pertama kali Dayah buat item review. Selalunya FOOD REVIEW saja. Sepatutnya entry ni dah lama kena publish tapi disebabkan kengkangan masa sebagai full-time student dan memandangkan Dayah ni hanyalah freelance blogger, jadinya it takes time to do an entry in my dear bloggie.

Ok lah, berbalik kepada minyak wangi. Rasulullah S.A.W. sendiri menggalakkan kita berwangi-wangian tapi bagi kaum hawa, tidaklah terlalu wangi sampai orang duk 1000meter pon boleh bau, itu dah melampau. Dah boleh jadi dosa dah pakai minyak wangi sewangi itu. Cukuplah sekadar menutup bau-bau badan yang merimaskan diri sendiri. Bila badan wangi, nak buat kerja-kerja seharian pon ada semangat ye dokk! Hehehehe

Sebelum ni Dayah dah cuba beberapa jenis minyak wangi tapi hampir kesemuanya tak tahan lama. Sampailah bila Lia aka +Chettaki Omey beri peluang pada Dayah untuk review produknya iaitu De'Xandra Perfume. Sekali cuba rasa macam malas nak mandi sebab bau perfume tu melekat di badan menyebabkan badan sentiasa wangi. By the way, terima kasih Lia sebab perkenalkan Dayah dengan perfume ini sekaligus beri peluang kepada Dayah untuk review produk Lia.


Baunya lembut saja. Sesiapa yang mencium bau ni pasti terpikat. Tak ada lagi minyak wangi yang boleh memikat hati Dayah selain De'Xandra Perfume For Her inspired by Dior Addict 2 ini. Eh, lelaki kacak nak wangi boleh dapatkan juga De'Xandra Perfume For Him. Selain boleh dijadikan untuk perfume harian, De'Xandra Perfume juga sesuai dijadikan hadiah hari lahir dan juga hantaran perkahwinan kerana harganya yang berpatutan iaitu RM65 sebotol serta penghantarannya adalah percuma dan reka bentuk botolnya yang cantik dan menarik perhatian. Selain itu, rekaan botolnya yang kecil membolehkan kita membawanya kemana-mana sahaja contohnya untuk travelling.





CIRI-CIRI DE'XANDRA PERFUME:
RM65, Free postage
Quality: 100% authentic perfume
Inspirasi jenama antarabangsa
Setanding produk antarabangsa
Produk halal, boleh dibawa solat
Pati original
EDP, tahan lama (lebih dari 8jam)
35ml, sesuai untuk travel perfume
Packaging yang menarik & cantik
Mengikut citarasa Malaysia



Bagi yang masih tercari-cari wangian yang sesuai, Dayah cadangkan De'Xandra Perfume For Him dan De'Xandra Perfume For Her. Kompem tak cari lain dah lepas ni. 


Kepada yang dah komited nak dapatkan De'Xandra Perfume, boleh membuat pesanan terus di :

Instagram: @chettakiomey
Phone no: 013-2644310 (LIA)



Love, HS

No comments:

Post a Comment

 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.