>

June 24, 2013

being an electrician today . feeling great





Assalamualaikum semua !


Hari ini bermulanya Engineering Practice buat kami pelajar Kejuruteraan Pembuatan UTeM. Alkisahnya dalam jadual, kami  ditempatkan di Fakulti Kejuruteraan Elektrik untuk 3hari. Untuk hari ni, aku, kumpulan1 kene masuk Wiring Lab.


"Grouping, campur laki pompuan ye. 2laki 1pompuan."

Aku? Bertiga perempuan. Takde pon laki yang nak amik kami jadi groupmate. Takkan lah nak menggedik pergi tanya "weyhh, ko nak amik aku jadi groupmate tak?" Eh please lah... Orang lain boleh la kot. Tapi aku, jangan harap la. Kang tak pasal2 dapat malu je bila diorang tak nak. hahhahahahah I have my own pride okeh.


"Group awak pompuan semua? MasyaAllah.."
"Semua perempuan? Takpela.. Mesti kekok kan nak buat kerja ngan laki."


Eh2, jangan ingat kami perempuan, kami tak pandai buat kerja la. Apa guna amik engineering kalau tak nak belajar buat sendiri ye dok? Tak reti boleh belajar. Kalau group ngan laki, of course lah aku jadi supervisor je nanti. haha

Orang nak belajar jugak, bukan awak sorang je. Kalau tak bagi peluang, macam mana nak belajar?


Nak cakap panjang2 pon dah penat sangat jadi electrician hari ni. So, let the picture story. =D

SAMPLE:







JOB DONE BY ONE MOMMY AND TWO GIRLS:









Alangkah bahagianya bila first attempt lampu dah nyala. heehooo ! Alhamdulillah. Tapi silap pasang kat soket. Aku lah tu yang silap pasang tu. Nak buat camne, asik tertukar je wire earth ngan wire life. haha suweiii ! 


Okay, iklan sekejap. Sesaje snap picca di UTeM Highlands. oyehhh2 ! Kenangan ni. Bila lagi dapat snap pics kat UTeM Highlands nih. hahahhaah *poyo je ayat*



Oh, pegi HEPA semata-mata nak amik info pasal program TRANSLEAD. Tapi lupa pulak nak amik surat pelepasan kuliah. haha Kene pegi HEPA lagi lah jawab nye lepas ni. huk3




Some stories from me. Si Dayah Seman yang penat. 


p/s: Niat nak buat part-time job terbatal sebab teringat nanti bulan puasa susah nak pergi tarawih tambahan sekarang penat jugak berAK ni. 


xoxo, HS






No comments:

Post a Comment

 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.