>

June 29, 2013

apa yang aku buat, apa yang aku taip, semua nak amik kesah






Assalamualaikum dan salam petang Sabtu..


Tak faham lah kenapa orang yang sebok2 hal aku ni... Aku buat tu salah, aku buat ni salah. Aku taip tu salah, aku taip ni salah. Tak buat dan tak taip pon salah. Hey what's wrong with me ? Or what's wrong with you guys haaa??? Pleaseeee la ! Mind your own business please.


Jangan nak amik kesah lah hal aku. Twitter aku, Facebook aku, Blog aku, Email aku, suka hati aku lah nak taip ape nak post ape nak perasan comel nak marah orang ke ape ! Kalau tak suka, sila lah BLOCK, UNFRIEND, tak pon UNSUBSCRIBE je aku. 


Aku takde masa nak layan orang2 yang duk sebok2 hal orang nih. Semak kepala je. Kalau takot aku terasa kalau korang unfriend ke block aku ke, jangan risau. Aku ni memang jenis tak amik kesah hal orang. Ramai lagi yang ikhlas nak kawan ngan aku. So, kalau setakat sorang nak unfriend, 10 lagi orang datang request friend ngan aku.

Apa gunanya Facebook, Twitter, Blog kalau tak boleh post sesuka hati ye dok? Ini tak.. Apa yang aku blog pon boleh jadi gosip. Hey hey please be MATANG okeh ! Yang kau sebok2 nak baca blog aku tuh kenapa? Aku ada suroh ke? Takde kan... Gosip kalau tak betol boleh jadi fitnah dan fitnah tu lebih teruk dari membunuh.


Itu baru apa yang aku taip. Belom cakap apa yang aku buat lagi. Tak faham lah dengan manusia macam ni. Kalau tak puas hati, cakap je la face to face. Kalau takot nak cakap, pm kt FB. Kalau takot jugak, sah2 kau memang penakot. hahahaha


Aku publish post ni nanti ada lah yang nak cakap belakang aku nanti ni.. Haaaa takpe2. Go on je la. Kalau aku mati lemas kat Pulau Kapas tu nanti, aku maafkan korang semua ya. Dan aku harap korang yang suka cakap2 belakang, tapi depan2 buat2 baik dah macam hipokrit ni, bawak2 la ubah perangai tu. Nanti orang tak suka. Sape yang susah? Diri sendiri jugak. Kang nangis tak berlagu lah kalau tak sempat nak mintak maaf kat orang yang korang suka ngumpat tuh.


Aku pon pompuan jugak. So aku faham la yang pompuan ni tak kan lari dari ngumpat orang. But at least, try to elakkan dari mengumpat orang. Bukan dapat pahala pon. Dapat dosa ada lah.


Tepat jam 8malam 29 Jun 2013, nak deactive FB. So sepanjang aku gi Pulau Kapas, Terengganu ni, jangan risau lah. Tak kan ada aku muncul kat newsfeed korang nak up status setiap seploh minit.


Post kali ni agak general. Tapi kalau ada yang makan cili, dia lah yang terasa pedasnya.




Yang punya hati tisu, HS

No comments:

Post a Comment

 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.