>

January 18, 2013

saya sudah gunakan domain .my, anda bila lagi?





Assalamualaikum. Salam Jumaat.


Uwaaahhhh uwaaahhhhh uwaaaahhhhhh belog saya sudah punya domain .my ! (bangga kejap) Thanks a lot to Abang Din yang suggestkan Dayah try domain ni. Katanya rugi kalau tak grab this chance. Sebenarnya, Dayah pon tak tahu apa function domain .my ni. kehkehkeh Tapi, sebab nampak comel kot so Dayah pon ape lagi, rembattt aje lah. Tambah pulak Cikgu Jazlan tengah bagi giveaway RM20 setahun. Lagi lah "uwaaaaaa bling bling bling". hehehhe Yelah, standard harga domain .my ni RM150++ .


So, here I come, try godek2, follow the tutorial yang Cikgu Jazlan bagi, sabar sehari dua (sabar itu sebahagian daripada iman oke) for the inconvenience. Berkat ketekunan belajar dari tutorial tu dan berkat kesabaran selama 2hari, akhirnya Alhamdulillah, www.hidayahseman.my kini di atas talian. kihkihkih


Kesulitan sepanjang proses upgrading domain ni, so far tak ada apa2 yang menyulitkan. Cuma tahap kesabaran tu yang kene push up naik sikit. Tengah2 eksaited, bukak email takde pon new inbox. Sedih. Mana tak nya, every hours kot update email. hehe But then, alhamdulillah alhamdulillah.


Kata-kata akhir saya, cuba dahulu sebelum terlambat. Sebab promosi ini hanya valid kepada 2000 peserta terawal sahaja. wink2  (^_^)v

Kepada Cikgu Jazlan, thanks a lot for the tutorial. Kepada Abang Din, thanks a lot sebab suggestkan kat aku this tutorial. =)


Selamat menjadi orang 2000 terawal !



Tekan SINI untuk ke tutorial. Goodluck !


.
.

7 comments:

 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.