>

December 30, 2012

berangan





Assalamualaikum.

* bila berangan, apa pon boley. hahhahhah

December 29, 2012

nerdo




Assalamualaikum.

Let picture stories.


* dua hingga dua belas januari dua ribu tiga belas
doakan saya ye !

December 27, 2012

perempuan suka buat kekasih hatinya marah. betol ke?




Assalamualaikum.
Hello. Hye. Good evening semua !




Sebelum mulakan cerita yang panjang lebar, HS nak mintak maaf sebab bukan semua perempuan suka buat kekasih hatinya marah ye. hehhehehe Ini hanya pendapat segelintir sahaja.


Bagi perempuan, kita suka bila diri kita dihargai dan disayangi sepenuh hati oleh kekasih kita. Tapi kadang-kadang, suatu perhubungan itu tak akan bahagia jika tiada naik dan turun. Faham tak? Macam ni, dalam perhubungan tu, jarang sangat pasangan bahagia bila hanya ada gembira dan suka-suka sahaja dalam hidup mereka tanpa marah-marah dan sedih. (^__^)v


Kadang-kadang, bila si perempuan bosan dan tak tahu nak buat apa, ada saja cara nak usik pasangannya. Contoh, ganggu waktu si dia tidur, nangis lepastu suruh pujuk, dan yang dasyatnya, bila si perempuan cari je alasan untuk buat lelaki tu marah. Walaupun sifat perempuan ni tak suka lelaki baran, tapi saja je nak menyakat lelaki. Katanya "nak test". 


Bila dapat tahu gosip pasal kekasih dia, mula lah nak merajuk bagai lepas tu tuduh buah hati dia macam-macam walaupun dah tahu perkara sebenar. Point utama nak buat buah hati dia marah. Si perempuan ni rasa kalau tak dapat buat buah hati dia marah, fail lah rancangan dia nak merajuk lepas tu. hahhahah Tapi, bukan selalu. Kadang-kadang je nak2 time si perempuan sangat bosan. Tapi kalau yang selalu cari pasal tu, itu spesis kuat cemburu tu. (-_-)"



Lelaki kene lah bersabar dengan perempuan macam ni. Bukan apa, kalau lelaki turut join perempuan tu marah-marah, bebel-bebel, memang akan selalu jadi Perang Dunia Ke-10 la dalam hubungan korang. Tapi, tak boleh nak salahkan laki jugak. Perempuan pon kene kurangkan cari pasal ngan buah hati pengarang jantung tu kalau tak nak kehilangan si dia. (*__*)


Last2, bila kene marah, si perempuan ni cepat-cepat minta maaf. (selalunya lah) Iya lah. Perempuan mana suka tengok lelaki marah. macam monster you know. hahhahahhaha Seram gile.


Lepas dah maaf2 semua, baik balik. Sweet2 balik. Pegi ajak makan aiskrim la, pegi beli gula-gula kapas la. Konon nak lembutkan hati masing-masing. huhuhuhuh

Oke, itu je kot nak menconteng kat belog i yang tak seberapa ni. hehheheheh Babai. Mau study ler pulak walaupun sekarang dah jam 6.10PM. Memang orang kata kepala susah nak terima ilmu petang2. Tapi, kepala I pelikssss sikit. Kepala I terima je ilmu petang2. =D

Akhir kata, selamat berstudy week dan berexam week buat rakan2 semua yang akan menduduki Peperiksaan Akhir Semester bagi pelajar IPTA seluruh Malaysia.  

December 22, 2012

sepetang di pasar hujan



Assalamualaikum.
.
.
.
Minta perhatian.
Semua gambar credit to : Amir Hamzah (paparazzi UTeM)


Antara caption album dekat fesbuk:

Q :Kenapa album panggil Pasar Hujan
A: Sebab kita pergi pasar pada waktu hujan....huhuuu


Besar nyeeeee kerangka ayam tu !! o.O

candid 1

candid 2


sepatutnye jadi candid. tapi saya sempat pandang camera n PEACE !
(abaikan baju cap ayam)


banyaknya duit dia -___-


candid 3 : muka masam sebab kene tinggal kat belakang. *.*


candid 4


Happy sebab first time jejak kaki di pasar hujan a.k.a pasar malam di Melaka ni. (pyun pyun)
OKBAI
.
.

camera and me




Assalamualaikum.
.
.
.
.
.
Hello.
.
.
.
.
Hye peeps !
.
.
.
.
Whatcha doin'? Everything's fine? Alhamdulillah.
This will be a short entry.
Since this semester which means early September, 2012, my compact digital camera died.
So, I did less photoshoot of my everyday life.
Like I'm doin' for my past diary's pictures.
.
.
.
Well, yes. Of course I need those pictures.
Y?
?
?
Then, when I'm married, I can show that stuffs to my cute husband. weeeheee
Since I didn't have the camera this semester, I just be other photographers' model.
I mean, candid.
Well, I'm shy when they ask me to snap my pics. lol
Yes, there's many candid pics of mine.
Some are okay and some are "what I'm doin haaaa?"
So funny that pic I guess.
.
.
.
Fix the hijab.
Girl under the rainbow umbrella.
Talking girl.
Dreamy girl under the tree.
And etc.
Well, I wanna share those pics.
But, I didn't have any.
Coz all the pics are with the camera's owner.
Hukhukhuk =(
.
.
.
So, guys. I think it is for now writing.
And, ha !
This whole week is my study week.
And,
my final exam for semester3 begin next year.
Well, 2nd Jan 2013 is next year right?
hahahahhaha
Wish me luck k, my dear ?
.
.
.
And, I hope I'll get new camera soon.
Buy or gift.
It's up to my luck.
Ok then.
See you in next entry.
BYE.
.
.
.

December 04, 2012

pergaulan antara kita





Assalamualaikum. Salam sejahtera. Salam satu Malaysia. Salam Melaka maju negeriku sayang, negeri bandar teknologi hijau.

Maaf andai entry kali ini ter-panjang atau ter-pendek. Kalau tak nak baca, boleh bawa ikon anak panah ke butang X warna merah sebelah kanan atas. :)

Kali ni HS nak bicara soal pergaulan. Ya, dulu lain dan sekarang lain. Dulu HS sekolah perempuan sahaja. Yang ada lelaki hanyalah cikgu-cikgu dan ustaz. Pelajar lelaki takde. Dah nama sekolah perempuan, khas untuk perempuan lah kan. Nak dijadikan cerita, semakin tinggi tahap pengajian kita, semakin ramai lelaki yang kita akan jumpa.

Lelaki dan perempuan bergandingan dalam sesuatu kerja, dikira common lah tu. Setiap presiden ade timbalan. Dalam sesebuah organisasi, lelaki perlukan perempuan dan begitu juga sebaliknya. Begitu juga keadaan di dalam group projek. Lelaki lebih arif mengenai mesin dan perempuan lebih arif tentang fundamentals. Sama-sama berkongsi akan menjadikan group itu lebih mantap.

Masalah sekarang adalah batas-batas pergaulan tu. Dayah ni jenis yang malu bila mula-mula jumpa tapi bila dah kenal, main hoi hoi je lah pandai. Dah tak pandai bagi salam pulak. haha Teruk betol.

Dayah juga anti kat lelaki2 yang suka sentuh perempuan, pegang , walaupun tangan. Kalau dah terrrrsentuh tu nak buat macam mana kan. Dayah sangat-sangat tak suka kat mereka yang main bertepuk tampar ngan yang berlainan jantina. Eeeee macam tak sopan lak.

Sekarang ni Dayah terpaksa bersosial dengan ramai gelagat manusia. Makin ramai manusia yang Dayah berkawan, makin ramai scandal. Ya Allah.. Kalau boleh, nak elakkan perkataan scandal tu. Sebab boleh sakitkan hati mana-mana pihak. Ye lah, mungkin ada yang kata "Ala, scandal je pon. Layan je la." Tapi Dayah tak boleh.

Kalau nak, cakap nak. Tak suka main-main. Cukup lah main-main cinta monyet. Sekarang serius dan matang ok. huhuhuhuu Kalau nak, terus terang cakap. Senang.


Ok, dah tak tahu nak sambung ape. Sampai sini je lah kot. Karangan tergantung. Kbye

December 02, 2012

saat lafaz sakinah - far east (lirik)



heningnya
sunyi suasana
lafaz sakinah bermula
apa rasa
diterjemah hanya
sebak abah tangis ibunda
adalah aku wali puteriku
serah kini amanahku ini padamu
nafkahilah dia curah kasih dan cinta
lebih dari yang ku berikan kepadanya

dulu esakannya sandar di bahuku
tangisannya kini ku serah padamu
bukan bermakna dia bukan milikku
fitrahnya perlukanmu
jadikanlah dia wanita syurga
mengerti benar akan maharnya
taat itu bukan hanya pada nama
indah ia pada maksudnya

ku akur
akan pesanmu
puterimu kini amanahku

iringilah
dengan doamu
bahagia kami dari redhamu


dulu esakannya sandar di bahuku
tangisannya kini ku serah padamu
bukan bermakna dia bukan milikku
fitrahnya perlukanmu
jadikanlah dia wanita syurga
mengerti benar akan maharnya
taat itu bukan hanya pada nama
indah ia pada maksudnya









*image : www.google.com.my
 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.