>

October 23, 2012

nak ni boleh??


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



Hello peeps ! Wahhh ! Apa yang HS nak?? Ni haaa !! HS nak wedges macam ni...
.
.
.
.
.
.
.
.




Tapi2, memang pelik gile lahhh kalo HS pakai wedges ni. Nak wat cmne, HS hate heels. Tambah2 yang HIGH punye.



Memandangkan bff HS dah banyak2 kali suh HS pakai heels, nahhhh ! Dah jatuh cinta pandang pertama kat wedges ni. Mana tak nya . Warna feveret tu ! hohohohoho Memang tepat lah pakcik google tuh bagi answer. hehehhe


So, sekarang ni tengah duk berkira-kira nak cari and nak beli wedges ni. Tapi kalo dah mahai sangat, terpaksa postpone next sem punya ptpt. huuuuuu Sabor je lah (boleh ke sabo ni)


Ok, itu je yang nak potpet kat sini. Oh ! Dan, esok HS balik kampung ! Yeayyyy ! Walaupun ramai yang balik malam ni, HS sabar2kan hati dan iman ni untuk menanti balik hari esok. hehehe Doakan perjalanan HS dan kawan2 selamat ye. Aminnn~ :)


Selamat berholiday dan Selamat berhari raya Aidiladha semua masyarakat 1 Malaysia !


October 21, 2012

sakit sangat-sangat




Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



Selamat pagi semua !!! Apa perasaan bila TRW menang? hohoho HS tumpang gembira buat penyokong TRW termasuk HS. heheheh Lagi, apa perasaan korang bila dah konvo? Mesti best kann?? (credit to Penerima Sijil Konvokesyen Universiti Teknikal Malaysia Melaka)


Hari ni sepatutnya jaga gerai tapi tak berkesempatan melakukan hal itu atas sebab kesihatan tidak mengizinkan. Bermulanya tengahari semalam di gerai jualan. Kesakitan terasa yang teramat. Kali kedua merasa sakit yang sangat perit. Hanya DIA Yang Maha Tahu betapa sakitnya aku semalam.



Gara2 sakit itu, aku terpaksa balik dan tinggalkan amanah jaga gerai tu dekat orang lain. Sorry brader sebab menyusahkan. HS terpaksa tahan drive balik kolej. Jauh oh. 20minit gak. Dengan jem nya lagi. Alahai... Sabar je lah. Agaknya bila lah sakit macam ni nak hilang ye? Orang kata sakit ni akan hilang bila dah kawin. Yeke??


Ermm.. Tak kisah lah bila tu. Mungkin bulan2 yang akan datang sakit ni baka menyerang lagi tapi HS harap sakit ini akan berkurang the rate of pain. huhuhuhu Tak sanggup nak tahan sakit, macam orang nak beranak dah rasa.



Malangnya ubat bukan jalan penyelasaian HS. HS tak suka ubat dan pengambilan panadol ketika sakit macam ni sangat2 tidak digalakkan untuk mengelakkan dari mendapat kesan jangka masa lama. Oleh itu, jalan penyelasaian yang HS ambil adalah TIDO, TIDO, dan TIDO. 




(TIDO BERSELIMUT MACAM ORANG DEMAM)

(my rating scale is no4)




October 19, 2012

padah




Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.


Selamat pukul 9 malam semua ! Kalau duk umah sekarang ni dah terpacak depan tv dah. Tengok cerita kt tv3. Tapi2, kat hostel ni mana ada tv. Kalau ada pon, kene turun bawah. Itu yang malas kurang rajin tu. hehe


Padah?? Apa yang padah nya?? HS nak potpet malam ni pasal banyak padah bila kita terlalu baik . Podahhhh pon ade. hek3 Erm... HS baik tak? Ala, kalau tak baik pon, bukannya nak cakap pasal diri HS pon sekarang ni. Sekarang ni kita nak cakap pasal semua orang. Korang perasan tak budak baik selalu kena buli, selalu kene ejek, selalu kene perli? Mesti ada walaupun 1 dalam 1000 orang masyarakat.


Kenapa nak buli, perli, ejek, ambil kesempatan kat orang yang buat baik kat kita? Dah la orang tu buat baik, kita pulak kutuk macam2 belakang dia. Tak ke kita bagi pahala free2 kat dia? Tak ke kita tambah dosa free? Laju je malaikat catit markah kita kutuk2 dia. Hurm.. Tu dah kutuk tu, sesedap sesuka rasa hati pulak nak ambil kesempatan atas kebaikan dia. (bukan ambil kesempatan yang 18sx tu ok)


Dah orang buat baik kat kita, kita balas baik jugak lah. Tak payah la nak menyusahkan dia. Ini tak. Terang lagi bersuluh dia jadi kuli kita. Tak baik taw. OMG ! HS pantang bebenor dengan orang macam ni. Orang yang suka mengambil kesempatan. Kalau terasa diri kita ada sifat2 macam tu, mohon buang lah tabiat itu. Sesungguhnya tidak baik untuk kesihatan. kemasyarakatan. Jangan pula nanti kita dihina keesokan hari. Nauzubillahiminzalik.


HS juga nak bagi nasihat kat orang yang diambil kesempatan tu, kalau nak buat baik pon, jangan sampai memudaratkan diri sendiri. Sampai tak makan HS tengok dia. Kesian pulak tengok. HS nak belanja pon, poket HS dah kering sebab bagi makan kat kancil HS yang sekor tu haaaaaa. hahahaha Sedih kan??

Dah, habis dah nak potpet untuk malam ni. hehe Nak sambung study tido study pulak.



p/s: SILA TERASA ! hahahha (kejamnya HS)


marahnya meow ni !


October 15, 2012

promot barang siket !


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.


Hello ! Hye ! Hari ni HS terasa gatal tangan nak update blog yang dah berkurun lamanya tak dibuka. Tapi, hari ni tak ada topik sangat pon. Cuma nak promot siket jualan HS. Apa orang kata?? Part time job rite? hehe


Moh leh usha gambar ni... Pilih mana2 berkenan di hati. Bila dah berkenan, boleh la sms kat no tertera di gambar tu ye.







Harga pon sudah diselitkan bersama-sama gambar. Harga murah2 tu. Barang panas2 lagi. Lai lai lai lai~
COD : UTeM, MELAKA



Akhir kata, majulah sukan untuk negara. muehehheeheh <3



notakaki: jualan ini sah sehingga 23 Oktober 2012
 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.