>

June 23, 2012

4# Put your music player on shuffle and write the first ten songs that played.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



Put your music player on shuffle and write the first ten songs that played.


  1. Bunkface - Revolusi
  2. Taylor Swift - You belong with me
  3. Sabhi Saddi - Nadiku
  4. The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel
  5. Avenged Sevenfold - So far away
  6. Geisha - Cinta dan Benci
  7. Eminem ft Bruno Mars - Lighters
  8. Bruno Mars - Talking to the moon
  9. Lenka - The show
  10. E.Y.E - Izinkan selamanya namamu di hati



**Rupa-rupanya ada juga lagu yang aku tak jangka akan keluar dari Samsung Galaxy Y ku ini bila di-shuffle. hahahha

June 22, 2012

3# Your current relationship, if single discuss how single life is.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



Gambar hiasan semata-mata.


Salam mahabbah. Salam Jumaat buat pembaca sekalian. Alhamdulillah masih diberi kesempatan menulis di hari yang mulia ini. Sehingga sekarang, 22 Jun 2012, 10:15PM, saya masih lagi SINGLE but not available.

Single means tiada lagi lelaki yang berani datang rumah, kenal keluarga, latar belakang saya. Yes, that's true. We called it "merisik" dan pengikatnya adalah "bertunang". Tapi semua itu saya belum laluinya lagi.

Not available means saya masih tak sedia untuk serius dalam apa-apa hubungan dan insyaAllah saya sedang berusaha ke arah itu. Apa yang saya lakukan? Hanya Allah yang tahu. Cakap kat sini, tak surprise lah kan.... wahai jodoh ku. hahahahaha ~~(^____^)~~


Tapi, saya pon tak tahu kenapa saya terlalu awal mengikuti program ini. Jeng3 ----- \/

Saya dah ada, awak bila lagi? hehe

Kiranya ini salah satu dari usaha saya lah kan? hehehe Apa-apapun, saya mendoakan jodoh yang baik-baik dan sesuai untuk bimbing diri saya menuju Syurga Ilahi. Aminnn~~



Salam single,
..H..

June 21, 2012

2# 20 facts about you (10 likes and 10 dislikes).

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.



Setiap manusia ada akal untuk berfikir dan hati untuk menilai baik buruk sesuatu dan apa yang disuka serta yang tidak disukai. Hanya orang gila sahaja yang tak tahu nak menilai semua itu. Saya? Juga ada sesuatu yang saya suka dan tak suka.


Saya suka:
1) Minum milo, vico, chocolate, air kotak yang berperisa coklat, kek coklat, dan semua makanan yang berwarna dan berperisa coklat.
2) Drive. Kalau tak drive dalam masa sebulan, memang rasa macam tak ada feel je. Lesen dah ada, kalau tak drive, sia-sia je lesen tu. Mahal oii.. !
3) Cute stuff. Mana-mana HS pergi, mesti beli some cute stuff macam tabung kaca bulat warna biru ade muka smiley, tak pun bantal bintang warna merah yang tengah smile.
4) Perhiasan, baju, kereta, perkakasan yang berwarna putih, silver atau ada diamond. Tapi HS ni takde la cerewet sangat. Warna biru cair pon boleh. (biru+putih gabungan yang mantap untuk warna. tiada kaitan dengan politik). Sebab tu blog HS warna biru muda+putih. ~~(^___^)~~
5) Sesuatu kejutan, surprise yang sweet2 (tak pernah dapat lagi), tengok cerita ataupun pakcik2 sweet2 ngan makcik2. So sweet oke. Nanti husband saya kene sweet2 macam tu jugak. Barulah sesuai dengan saya yang tak berapa nak "manja" ni. hahahhahaha
6) Masak yang ada kasih sayang untuk orang tersayang sahaja. Contoh, family, saudara mara, kawan2 dan suami(in future). Tapi tengok mood jugalah. Kalau dah takde mood nak masak tu, maknanya tak de lah ramuan kasih sayang tu. hahhahah Tapi, kalau dah dapat makan masakan saya berserta air tangan yang penuh dengan kasih sayang itu, mau ditambah-tambah lagi macam housemate saya. huihuihui (masak ikut mood. HS seorang dalam sejuta)
7) Decorate something bagi nampak cantik. Nak suruh design baju pon boleh. Nak suruh design cake, design bilik pengantin pon boleh. InsyaAllah next week nak start belajar menjahit so lepas ni boleh la buat baju pengantin sendiri.  :-)
8) Photography and modelling. Suka snap scenery views and suka jadi model bila my bff start dia punya penyakit "snap pics". Suka juga webcam time. Sengih sorang2 depan webcam, lepas tu capture. Just for tontonan my future husband. Sweet tak saya? hahahhaha Walaupun saya tak cantik sangat macam awak2 semua, gambar2 itu hanya untuk tontonan bakal pemilik saya.
9) Kucing dan arnab yang comel dan gebu. Best bile dapat peluk. hehe Ini menunjukkan saya seorang yang penyayang. hoho (naik lif tekan sendiri)
10) Babies and children. Sebelum umur 19, seriously HS memang tak suka budak2 dan baby sebab HS masih rasa jealous kat diorang. Yelah dapat layanan dari ramai orang sampai HS terpinggir (boleh lak jeles dengan budak2. nampak sangat kebudak-budakan di situ.) Tapi sekarang dah umur 20, rasa macam naluri keibuan itu sudah terserlah sedikit demi sedikit. Asal jumpa baby je, geram nak pegang. Tapi anak orang. Macam tak berani je. hahaha Unless kalau ada yang suruh HS pegang, HS pegang lah. Addicted with bau baby yang bucuk2 itu... Tapi, main ngan budak2 pon besh jugak. Tambah2 anak sepupuku si Adam dengan Wi'am tu. Both comel sangat2. Main cubit2 pipi dia. hahahha I loike~~


Saya tak suka:
1) Shopping. Kat shopping complex pon HS boleh sesat.
2) Jewelleries. Kalau nak bagi, pastikan ori, baru beli. hahaha Bukan nak cakap besar ke ape. Dunno why. Badan HS tak dapat nak terima pakai yang fake2 ni. huihuihui
3) Masuk dalam air pantai dan air terjun. Cukup setakat duk tepi2 je. Sebab, HS tak pandai berenang. Takot lemas. huhu
4) Motor. Takot nak naik motor. Sepanjang hayat, baru 5orang pernah HS tumpang. Itupun memang dah terdesak sangat dah. First, pakcik sebelah rumah amik masa balik dari sekolah. (10y.o) Second, adikku bawak Dayah naik motor, masa tu kat kampung. (17y.o) Third, abang hantar pergi kerja kat kedai kek. (18y.o). Fourth, tumpang "orang" pergi padang masa kat Uni.(19y.o) And lastly, try naik dengan my bff. Serious masih takot. (19y.o). Selagi tak dapat lesen motor sendiri, selagi itu saya tak akan naik motor even jadi pembonceng. Bila drive pon, sangat takot bila ada motor banyak2 kat tepi.   ~~(^___^)~~
5) Disuruh buat kerja-kerja yang HS tak suka buat. Kalau HS nak buat, memang tak perlu disuruh, HS akan buat terus.
6) Orang yang suka marah2 and bebel2.
7) Bila nak something, tapi tak dapat dipenuhi. Sebab tu HS tak berani nak mintak sesuatu takot permintaan tak tertunai.
8) Serangga. Sangat2 menggelikan ok. huhuuhu Bila dah ternampak, sampai boleh menangis ketakutan kot. haha
9) Perasaan dipermainkan. Sebab tu dah tak berani nak bercinta bagai. Hanya menunggu "jodoh" sampai di samping memperbaiki dan mengupgrade diri sendiri yang serba kekurangan ini.
10) Sunburn. Bila sekali dah kena sunburn, memang kena tunggu 6bulan++ lah untuk cerah balik. Memang saya ini seorang putri lilin. (-_____________-)


Alhamdulillah siap sudah 10 likes and 10 dislikes ni. Jenuh juga nak fikir mende ni. hahahha Maaf ya kalau ada tersinggung mana-mana pihak dengan entry HS kali ni.


Sehingga bertemu lagi. Esok. InsyaAllah. Di dalam entry seterusnya. :-)

Ma'assalamah. Wa ilalliqa'.

..

June 20, 2012

1# Write some basic things about yourself and your recent photo.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.




안녕하세요. 내 이름은 norhidayah입니다. 내게 dayah 부릅니다. 내가 스무 살이 넘은입니다.
annyeonghaseyo. nae ileum-eun norhidayah ibnida. naege dayah buleubnida. naega seumu sal-i neom-eun ibnida.
hello. my name is norhidayah. just call me dayah. i am twenty years old.

나는 4월 23일 태어났습니다.  난 켈란탄주, 말레이시아에서 왔어요
naneun 4wol 23il taeeonassseubnida. nan kellantanju , malleisia eseo wass-eoyo
i was born on 23rd april. i am from kelantan, malaysia

나는 인터넷을 서핑하고 새로운 친구를 만나고 싶어요. 미래에, 내가 공학에 성공 프로그래머이어야하며 내 자신의 회사를 실행하려면.
naneun inteones-eul seoping hago saeloun chinguleul mannago sip-eoyo. milaee , naega gonghag eseong-gong peulogeulaemeo ieoyahamyeo nae jasin-ui hoesaleul silhaenghalyeomyeon .
i love to surf internet and meet new friends . in future, i want to be a successful programmer in engineering and run my own company.

이것은 나에 대한 나의 기본적인 것들입니다. 이제 내가 한국어 다양한 쇼를 중독하고 있습니다. 난 구글이 내 텍스트 번역 부탁 이유입니다.
igeos-eun na-e daehan naui gibonjeog-in geosdeul ibnida. ije naegahangug-eo dayanghan syoleul jungdog hago issseubnida. nangugeul-i nae tegseuteu beon-yeog butag iyuibnida.
this is my basic things about me. now i am addicted with the korean variety show. that is why i ask the google translate for my text.  





This photo is taken before I want to go to Kursus Pra-Perkahwinan.

30 days blog challenge ##

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.




Morning peep(s) ! Semoga sejahtera hendaknya pagi yang indah ini. Hari ini dia exam. Goodluck ! Pagi ini HS nak try take this challenge. HS dapat challenge ni dari blog bff HS. Sebelum ni dah banyak kali take challenge. Cuma tak pernah nak complete-kan. InsyaAllah challenge kali ni HS akan complete-kan kalau tiada aral melintang. 

30 days blog challenge
  1# Write some basic things about yourself and your recent photo.
  2# 20 facts about you (10 likes and 10 dislikes).
  3# Your current relationship, if single discuss how single life is.
  4# Put your music player on shuffle and write the first ten songs that played.
  5# Five ways to win your heart.
  6# Your opinion about your body and how comfortable you are with it.
  7# Your idea of the perfect first date.
  8# 5 things that irritates ME from same/opposite sex.
  9# A photo of something that make you happy.
10# Ten things you want to say to ten different people right now.
11# What are your worst habit?
12# What are you afraid of?
13# A time you thought about ending your own life.
14# Your day, in great details.
15# List 15 of your favourite things.
16# Would you rather date someone plain with an amazing personality or someone handsome with a plain personality?
17# A song to match your mood.
18# Your favourite photograph of your bestfriend.
19# What is your favourite quote?
20# Seven things that crossed your mind a lot.
21# Screenshot of your desktop.
22# Eight ways to win your heart.
23# Something you think "what if..." about
24# Your ideal guy.
25# Discuss your first love.
26# A picture of what you wore today.
27# What makes you different from everyone else.
28# Something you could never get tired doing.
29# Your dream wedding.
30# A photograph of yourself today and three good things that have happened in the past 30 days.


Done for the subtitles. Next, lets get one step ahead. Maaf kalau saya suka campur-aduk bahasa melayu dengan english. hewhewhew

June 14, 2012

kertas akhir

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.





Anneyohaseyong ! Gambar di atas adalah pertunjukan semata-mata. Tapi tidak bermaksud ianya tidak mempunyai fungsi dalam entry kali ini. Esok HS dah sampai hari "last paper" untuk final exam ni. Best sangat ! Sudah mahu balik. hoyehoyehoye

Esok bersamaan 15 Jun 2012 HS exam Differential Equation paper. Agak killer jugak lah untuk semester ini. Tadi jumpa lecturer, Encik S. Bertanya tentang carrymark. Alhamdulillah carrymark saya lebih baik dari engineering mathematics semester lepas. HS dapat 41/50. Alhamdulillah. Target nak dapat A untuk DE ni tapi kita tengok esok macam mana. Namun, disebabkan sudah dua hari berturut-turut HS ada paper, dan petang tadi sangat penat lalu tertidur di atas katil yang bersepah ini, maka sekejap lagi baru nak bukak buku itu.

Tapi, sempat pula HS update blog ni ye. hihihi Ape pon ta bleh blah. So, now the mood comes and I need to study. Kita solat dulu. Ambil berkat. Doa, solat hajat moga-moga hati tenang dan senang menerima apa yang dipelajari.



Salam peperiksaan,
H

June 06, 2012

you

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.


You were there to light my day
You were there to guide me through
From my days down and on 
I'll never stop thinking of you

How can I forget all that
When you're the one who make me smile
You'll always be a part of me
How I wish you were still mine

Never will forget the day
How we've met and came this far
We all know we got this feeling
But somehow it has to end up here

I know it's me who said goodbye
And that's the hardest thing to do
Cause you mean so much to me
And guide the truth from me to you

For all the things I've done and said
For all the hurt that I've caused you
I hope you will forgive me baby
Cause that wasn't what I meant to do






 
2009 - 2015 | Copyright reserved | Norhidayah Mat Seman.